Djupt och deprimerande

http://www.pojpo.se/?p=2209

Imorgon börjar en ny fas i livet. Fasen som innebär att jag går från 40% arbetande + företagstid med en 1-åring hemma, till att jobba 80% + företagstid med 1-åringen på dagis (de 2 andra syskonen är ju på dagis och förskoleklass/fritids men det är ju Inge nytt nu). Jag hade ju planerat att skola in på dagis i januari men nu har jag fått nya arbetsuppgifter/tider som passar mig och familjelivet en aningens bättre, och då vill jag ju vara med ifrån början när allt ska planeras och startas upp.
Det knyter sig i magen när jag tänker på hur minstingen som nu är 13 månader ska vara både heldagar och halvdagar på dagis, hon som bara har fått fram en halv tand och lärde sig gå för 4 dagar sen. Storasystrarna trivs otroligt bra på sina ”förvaringsställen” och det lär minstingen säkert också göra. Förvaring låter kanske hårt men det är ju precis så det är!
Tänk om man kunde leva på sitt företag och bestämma tiderna själv!! Drömmen är härlig, men verkligheten säger att företaget förmodligen skulle ta så otroligt mycket mer av tiden med familjen att det inte skulle vara värt det. Men tänk om…

2 Responses to 'Djupt och deprimerande'

9 november, 2012, 21:19

Förstår dig!
Dock så går det nog kanon på dagis – när vi skolade in första var hon också 13mån – inga tänder och första stegen tog hon vid inskolningen! (som tur var var jag med och såg det =))

Men ja, visst är det ett pusslande – man vill så mycket… Hoppas att drömmen blir verklighet nåndag – utan att du ska behöva sy dygnet runt!!

9 november, 2012, 23:46

ÅÅÅÅÅH, Teres!!! Jag hoppas du har rätt!! Inskolningen har gått hur bra som helst! Det är bara jag som har svårt att släppa och gå vidare! Jag hade hoppats på att mina 80% av tjänst hade visat sig till veckan men tyvärr visar det sig att jag jobbar 100% och därmed sover jag säkert i soffan efter Billibompa. Men jag kommer få riktigt softa veckor framöver med mycket företagstid som ska utnyttjas=)

Leave a Reply